Stel cookie voorkeur in

Kinderopvang

Opvang en onderwijs op één adres: praktisch, veilig en vertrouwd!

Als ouder wilt u werk en zorg zo goed en flexibel mogelijk combineren. U zoekt kinderopvang voor uw kostbaarste bezit: uw kind. Pas als de kinderopvang goed geregeld is, kunt u met een gerust hart naar uw werk gaan. Een stuk van de zorg en opvoeding willen wij als kinderdagverblijf graag delen en van u overnemen. Dit kan alleen als ouders vertrouwen in ons hebben en met ons samen willen werken. 

Welkom op de dagopvang!

Dagopvang De Groote Wielen verzorgt verantwoorde, veilige, vertrouwde en ontwikkelingsgerichte kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar.

KC DGW voert een beleid op risico, veiligheid en gezondheid, waaronder de risico inventarisatie (RI&E), zodat de veiligheid van de kinderen zoveel mogelijk is gewaarborgd. Het inspectierapport is te vinden op de website.

Gedurende de opvang wordt verzorging en opvoeding geboden. We vangen de kinderen op in2 horizontale groepen van 0-2 en 2-4, en een verticale groep van 0-4.  We vangen maximaal 12 kinderen van 0-2 op, 14 kinderen van 0-4 en 16 kinderen van 2-4 in dezelfde groep. Er worden gekwalificeerde beroepskrachten ingezet gebaseerd op de BKR regels volgens 1 ratio.nl. Voor baby's geldt dat zij maximaal 3 vaste gezichten per week mogen zien, als er 3-4 pedagogisch medewerkers op de groep ingezet moeten worden. Voor kinderen van 1 jaar en ouder geldt in de dagopvang dat maximaal drie vaste gezichten toegestaan zijn bij een groepssamenstelling waar één of twee pedagogisch medewerkers vereist zijn. Er zijn maximaal vier vaste gezichten toegestaan voor kinderen van 1 jaar en ouder bij een groepssamenstelling die drie of meer pedagogisch medewerkers vereist.

De werkwijze van dagopvang Kindcentrum De Groote Wielen

De dagopvang werkt vanuit de visie dat niet ieder kind is gelijk is. Kinderen verschillen van elkaar: in aanleg, in tempo, in emoties en in ontwikkeling. Kinderen worden geboren met eigen kwaliteiten en interesses. Bij Kindcentrum De Groote Wielen houden we juist rekening met deze verschillen. Wij kijken naar hoe een kind zich ontwikkelt en hoe we daar als pedagogisch professional bij aan kunnen sluiten. 

Samenwerken met de ouders vinden wij heel belangrijk, wij zien ouders als samenwerkingspartners en willen samen met jullie kijken naar wat het beste is voor jullie kind. Met deze samenwerking willen wij de kinderen een veilige en vertrouwde omgeving bieden.

Basisgroepen

De Regenboogjes; babygroep voor kinderen van 0-2 jaar

De Zonnestaaltjes: groep voor kinderen van 0-4 jaar (zitten naast de regenboogjes en werken heel nauw samen)

De Bliksems: peutergroep voor kinderen van 2-4 jaar.

De Tornado's: Peuter Arrangement voor kinderen vanaf 2,5 jaar- 4 jaar, kan op indicatie van de gemeente of op eigen initiatief.

De kinderopvanggroepen werken onderling samen en ondernemen ook activiteiten op het speelplein buiten en in de speelzaal.

Buiten spelen de kinderen van 0-4 op hun eigen speelplein. Hier zijn een zandbak een ontdektuin met glijbaan en een ligschommel Er is volop ruimte om te fietsen, te ontdekken en te rennen.

Voor baby's hebben we een eigen kleine babytuin met een stukje gras waar ze, ongestoord door de grotere kinderen, buiten bezig kunnen zijn.

Er worden zowel binnen als buiten leeftijdsspecifieke activiteiten aangebonden.

Contact

Onze groepen zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 07.30-18.30 uur

De Regenboogjes      073-8507884

De Zonnestraaltjes    073-8507883

De Bliksems               073-8507886

PA Tornado's              073-8507708

 

Aanbod

Aanbod dagopvang 0-4 jaar 52 weken: 
52 weken per jaar open, met uitzondering van de feestdagen en maximaal 3 extra sluitingsdagen per jaar. Dit kan afgenomen worden op vaste dagdelen met een minimum van 1 dagdeel per week.

Hele dag 7.30 tot 18.30 uur
Verlengde ochtend 7.30 tot 14.30 uur
Ochtend: 7.30 tot 13.00 5,5 uur
Middag: 13.00 tot 18.30 5,5 uur 

Aanbod dagopvang 0-4 jaar 40 weken: 
Voor de 40 schoolweken met uitzondering van de feestdagen en maximaal 3 extra sluitingsdagen per jaar. 
Dit kan afgenomen worden op vaste dagdelen met een minimum van 1 dagdeel per week.

Hele dag 7.30 tot 18.30 uur
Verlengde ochtend 7.30 tot 14.30 uur
Ochtend: 7.30 tot 13.00 5,5 uur
Middag: 13.00 tot 18.30 5,5 uur 

Aanbod Peuterarrangement 2,5-4 jaar 40 weken: 
Voor de 40 schoolweken, met uitzondering van de feestdagen en maximaal 3 extra sluitingsdagen per jaar. Minimale afname is 2 dagdelen van 4 uur.

Ochtend: 8.30 tot 12.30 uur                                                                                                                                                                                                                                 

Geïnteresseerd in onze kinderopvang en wilt u meer informatie? Mail dan naar info@onskindbureau.nl of ga naar www.onskindbureau.nl

Pedagogisch beleidsplan kinderdagverblijf 2020

Veiligheids- en gezondheidsbeleid OKB

 

Rondleiding?

Heeft u interesse in een rondleiding?

Neem dan contact op met:

Jessica van Herwaarden

jvherwaarden@onskindbureau.nl

073 8507888

info@onskindbureau.nl