Stel cookie voorkeur in

NOODOPVANG OKB

Rosmalen, December 2020
COVID-19, noodopvang, kosten kinderopvang,

 

Beste ouder, verzorger,

De kinderopvang (kinderdagopvang en BSO) en het basisonderwijs zijn gesloten tot en met tenminste 17 januari 2021. Er is noodopvang voor kinderen van wie 1 of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep en voor kinderen in een kwetsbare positie.

Aanmelden noodopvang
Vanaf afgelopen woensdag 16 december is de kinderopvang gesloten en enkel open voor noodopvang.

De noodopvang is beschikbaar voor ouders die:

  • een overeenkomst hebben bij Ons Kindbureau en
  • voor het aantal uren en dagen dat in de overeenkomst is afgesproken en
  • van wie één van de ouders werkzaam is in een cruciaal beroep.

Noodopvang vraag je aan door het formulier in de bijlage in te vullen en te mailen naar noodopvang@onskindureau.nl. Hiervoor het formulier gebruiken wat hiernaast toegevoegd is,

Graag voor de gehele periode tot 18 januari 2021 de gewenste opvangdagen aan ons doorgeven. 

Let op: dit is dus anders dan de situatie in het voorjaar.

 

Overdracht:

Op dit moment is het voor ons niet mogelijk om een overdracht te doen via Flexkids zoals u dit normaal van ons gewend bent. De overdracht vindt aan het begin en aan het einde van de dag mondeling plaats tussen u en de medewerkers.

 

Feestdagen kerstvakantie:

Ook in de kerstvakantie is er de mogelijkheid om noodopvang aan te vragen. M.u.v. de feestdagen zijn wij gewoon geopend. Graag willen wij u erop wijzen dat wij op donderdag 24 december en donderdag 31 december tot 17.00u geopend zijn.

 

Aanbieders noodopvang

Noodopvang wordt altijd geboden door scholen en kinderopvangorganisaties (dagopvang en BSO) wanneer er kinderen zijn die hier recht op hebben. Dit is dus anders dan de situatie in het voorjaar.
Scholen leveren noodopvang tijdens de schooluren en de kinderopvang gedurende de reguliere openstellingstijden van de kinderopvang.
Daarnaast kunnen kinderen van ouders in cruciale beroepen voor benodigde opvang in avond, nacht en weekend terecht bij hun gastouder.

 

Cruciaal beroep en extra uren noodopvang

Werkt u in een cruciaal beroep en wilt u tijdens reguliere openingstijden gebruik maken van extra kinderopvang? Neem in dit geval contact op met de klantendesk om te kijken wat hiervoor nodig is.

Financiering noodopvang

De noodopvang wordt binnen de reguliere schooltijden en reguliere contracturen met de kinderopvang/BSO aangeboden. Dit gaat voor zowel de scholen als voor de kinderopvang zoveel mogelijk met gesloten beurzen.
Er is, net als in het voorjaar, sprake van een financiële tegemoetkoming voor de eigen bijdrage tot de maximum uurprijs voor ouders die de facturen voor de kinderopvang/BSO doorbetalen.

Halen en brengen kinderen noodopvang

Vanuit het locatiemanagement het volgende verzoek:
Wij vragen u als ouder(s)/ verzorger(s) om uw kinderen slechts door één van u te brengen en te halen. Buiten/ rondom/ in de kinderopvanglocatie of school geldt dat de ouder/ verzorger anderhalve meter afstand bewaart tussen andere volwassenen en van kinderen die niet bij hun gezin horen.
De breng en ophaalafpspraken blijven zoals deze waren in de afgelopen periode, de kinderen van het kinderdagverblijf worden tot de deur van de groep gebracht en daar overgedragen. Kinderen van de vso/bso komen zelf over het schoolplein en komen ook weer zelf naar buiten.  

  • Ouders dragen bij binnenkomst in het kindcentrum een mondkapje
  • De ouder/ verzorger is klachtenvrij, neemt de nodige hygiënemaatregelen en houdt anderhalve meter afstand.
  • Het is belangrijk dat alle kinderen bij binnenkomst direct hun handen goed wassen.

Voor verdere vragen kunt u bij de locatie manager terecht.

formulier noodopvang

Filmpjes Noodopvang

Beste ouders,

 

Vanaf 16 december bieden wij helaas alleen weer noodopvang aan. Dit betekent dat de andere kinderen niet naar de opvang kunnen komen en hun ritme van de opvang, hun vriendjes en leidsters moeten missen. Om de kinderen zich toch verbonden te laten voelen met de opvang en meerdere keren per weke hun leidsters te laten zien gaan wij per 4 januari elke dag een filmpje plaatsen op deze site rond 9.30 staan ze online.

Donderdag 7 januari:

 

Vrijdag 8 januari:

Beste ouders, op dit moment lukt het niet om de filmpjes te uploaden. Omdat we toch willen dat jullie onze filmpjes kunnen blijven zien worden deze dagelijks op onze facebookpagina geplaatst.

https://www.facebook.com/onskindbureau.nl