Stel cookie voorkeur in

Nieuwsflits 10 mei 2019

10-05-2019

Beste ouders,

Afgelopen woensdag is groep 8 vertrokken naar Landgoed Biestheuvel, het kampadres. Gelukkig was het weer  bij vertrek beter dan we van te voren dachten en konden de kinderen van de andere groepen toch lekker naar buiten om 'de groep achters' uit te zwaaien.

Sinds dinsdag zijn, wanneer de kleuters buiten zijn, de poorten van het plein weer gesloten. De aanleiding hiervoor is dat twee kleuters ongezien het plein verlaten hebben. Dat is zowel voor de kinderen als voor de surveillerende leerkrachten geen veilige situatie. De sluiting van de poorten houdt automatisch in dat het niet mogelijk is om op die tijdtippen de ingang van school te bereiken. Wanneer de leerkrachten mensen bij de poort zien, zullen zij de poort komen openen. We willen met klem vragen om niet over de muur te klimmen om op het plein te komen, dat is zeker niet het goede voorbeeld voor de kinderen.  Zoals waarschijnlijk bekend is, ben ik hierover al bijna twee jaar in geprek met de gemeente. Sinds de centrale ingang van Windkracht 5 voor ons  gesloten blijft levert de toegang tot de school met regelmaat veiligheidsproblemen op. Een passende oplossing is tot op heden niet gevonden.

Van de MR hebben ik  inmiddels instemming gehad op het voorstel dat was ingediend met betrekking tot de vakanties en vrije dagen. De vakantieweken zijn gelijk aan het advies van BOV (brabants overleg vakantieplanning). Met betrekking tot de studiedagen hebben we kunnen voldoen aan alle verzoeken. Zo is er een studiedag vóór het Hippe Happen festival (waardoor de parkeerplaats niet bereikbaar is), hebben we 1 dag kunnen plannen gezamenlijk met de kinderopvang, is het gelukt om een vrije dag te plannen na Halloween  (vraag van ouders) en hebben we de studiedagen zoveel mogelijk proberen te verdelen over verschillende dagen. De dagen zullen binnenkort toegevoegd worden aan de app, maar voor wie ze nu al graag wil weten: 

De vakanties en studiedagen voor 2019-2020:

- maandag 19 augustus: eerste schooldag

- vrijdag 27 september: studiedag kindcentrum

- maandag 7 oktober: studiedag 

- vrijdag 11 oktober: kinderen zijn om 12.00 uur vrij

- maandag 14 t/m vrijdag 18 oktober: herfstvakantie

- vrijdag 1 november: studiedag 

- vrijdag 6 december: studiedag 

- vrijdag 20 december: kinderen zijn om 12.00 uur vrij

- maandag 23 december t/m vrijdag 3 januari: kerstvakantie

- maandag 13 januari: studiedag 

- dinsdag 11 februari: studiedag

- maandag 24 t/m vrijdag 28 februari: voorjaarsvakantie

- woensdag 18 maart: studiedag

- maandag 13 april: vrij, 2e paasdag

- maandag 20 april t/m vrijdag 1 mei: meivakantie

- maandag 4 mei: studiedag

- dinsdag 5 mei: vrij, Bevrijdingsdag

- donderdag 21 mei: Hemelvaart

- vrijdag 22 mei: vrij

- maandag 1 juni: vrij, 2e pinksterdag

- donderdag 25 juni: studiedag

- vrijdag 10 juli: kinderen zijn om 12.00 uur vrij

- maandag 13 juli: start zomervakantie

 

We zijn niet alleen bezig geweest met de planning van de kalender, ook is er de afgelopen weken bekeken of alle parralelgroepen nog in evenwicht zijn, met andere woorden: moeten de groepen 'gehusseld' worden of niet. Volgend schooljaar zullen we starten met 4 in plaats van 5 kleutergroepen. We zijn nog in geprek over de samentelling van deze groepen. Het is onze doelstelling om evenwichtige leergroepen te vormen. Met vriendjes of vriendinnetje wordt rekening gehouden voor zover dat mogelijk is. De groepen 3 worden gevormd uit leerlingen van 5 verschillende kleutergroepen. Het spreekt voor zich dat deze groepen 'nieuw' zullen zijn. Alle andere groepen veranderen niet, met uitzondering van een enkele in- of uitstromer.

Sinds deze week is ons BHV-team uitgebreid met 1 nieuwe 'stagiaire': van een hele jonge leerling ontving ik een heel lief en knap geschreven mailtje. Hij gaf aan erg graag te willen helpen bij een BHV-actie, hij blijkt zelfs een echte BHV-jas te hebben!  Wanneer er een pleister geplakt moet worden, gaan we zeker gebruik maken van zijn aanbod om te assisteren! 

En er was nog een goede daad: naar aanleiding van 'het lopend vuurtje' waaraan we woensdag deelnamen heeft een groepje leerlingen het initiatief genomen om in actie te komen. Zij doneerden al eerste de opbrengst van hun actie!

En vrijdagmiddag kwam groep 8 weer veilig thuis. Niet alleen de kinderen maar ook de leerkrachten en studenten die als begeleiders mee waren kwamen enthousiast  terug! Als dat geen geslaagd kamp was! En wat zullen ze allemaal lekker slapen vannacht!

Ik wens jullie een fijn weekend allemaal,

Hanneke Hens

 

Vanuit de oudercommissie (onderwijs)

Beste deelnemers aan de Wandeldriedaagse 2019,

Woensdag 22 mei start de wandeldriedaagse, hierbij de laatste informatie:

Donderdag 16 en/of vrijdag 17 mei zullen de stempelkaarten uitgedeeld worden aan de kinderen in de klassen. We hebben de kaarten per familie zoveel mogelijk gebundeld en zullen ze bij één van de kinderen afgeven. Check vooral de tassen van de jongste kinderen, zodat ze de kaarten niet vergeten of kwijtraken. De stempelkaart hoeft pas op vrijdag bij de eindkraam ingeleverd te worden. We zullen per setje kaarten één kaart van naam voorzien. De overige kaarten kunnen jullie zelf van naam voorzien.

Degenen die zich niet via school hebben ingeschreven, kunnen dit op de eerste dag bij de startkraam van de SJV nog doen. Daar krijgen jullie dan de stempelkaarten uitgereikt. Let er op: Je haalt in dat geval de verdiende medailles ook op bij de SJV-kraam op vrijdag in plaats van bij de schoolkraam. De school krijgt alleen voor het opgegeven aantal deelnemers medailles en anders komen we tekort.

Er zullen geen schoolshirt worden uitgedeeld, omdat iedereen als het goed is in het bezit is van een eigen schoolshirt. De starttijden en plaatsen zijn als volgt:

(tip: kom met de fiets i.v.m. parkeerproblemen bij de locaties)

Dag 1: Vladerackenpark / OJC Rosmalen

· 5 km vertrek om 18.30 uur

· 10 km vertrek om 18.15 uur

Dag 2: Rodenborch College

· 5 km vertrek om 18.30 uur

· 10 km vertrek om 18.15 uur

Dag 3: Het Gildeplein

· 5 km vertrek om 18.00 – 18.15 uur

· 10 km vertrek om 17.00 -17.15 uur

Op vrijdag lopen we met de hele school en met onze medaille, samen het dorp in naar de driesprong om 19.30 uur.

Dan nog een paar belangrijke tips vanuit ons en SJV:

· Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen kind, alle kinderen dienen onder begeleiding te lopen;

· Geef zelf het goede voorbeeld aan de kinderen in het verkeer;

· Vanuit SJV wordt geen drinken geschonken, dus zorg zelf voor voldoende drinken voor onderweg. Wij zorgen voor ranja, water en wat lekkers bij de schoolpost!

· Noteer op de arm van je kind je mobiele nummer zodat zoekgeraakte kinderen snel weer teruggevonden worden;

· Denk eraan om bij mooi weer (en daar gaan we vanuit!) de kinderen in te smeren met zonnebrandcrème.

Veel wandelplezier!

De wandeldriedaagse commissie

 

Nieuws vanuit onderwijs

Schoolvoetbaltoernooi

Maandag 10 juni is het weer zover; het schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 5 t/m 8 van alle basisscholen uit Rosmalen. We willen als school natuurlijk door veel teams (jongens en meisjes!) vertegenwoordigd worden. Als de kinderen een team en een leider (boven de 18 jaar) gevonden hebben, kunnen ze zich aanmelden per mail via: toernooien@ojcrosmalen.nl. Klik hier voor meer informatie.

 
Nieuws vanuit de opvang

Nieuws vanuit de workshops : 

Zwemmen : 

Zwemmen kost voor ouders veel vrije tijd. Maar weten jullie dat wij zwemles na schooltijd aanbieden voor kinderen vanaf 4,5 jaar oud? 

Elke maandag en donderdag (muv schoolvakanties) gaat er een pm’er mee met de kinderen naar Kwekkelstijn. 

Het vervoer en begeleiden daar naar toe wordt door de pm’er gedaan. Na het omkleden neemt de zwemdocent het over en kan de pm’er elk kind observeren en kort opschrijven wat hij/zij gedaan heeft tijdens de zwemles. Bij terugkomst krijg je een overdracht. 

Ongeveer elke 10 weken kun je tijdens een kijkles komen kijken naar de vorderingen van je kind. De laatste 10 min is het mogelijk om vragen te stellen aan de zwemdocent. 

Voor meer info kijk op  www.onskindbureau.nl. Voor vragen kun je terecht bij Jolanda: Jvdven@kcdgw.nl 

Op dit moment kan er op donderdag meteen gestart worden met zwemles. Zodra de groep vol is, kom je op de wachtlijst en roepen we je kind op zodra plaats is. Door het jaar heen wordt er op verschillende momenten afgezwommen. Zo kan er dus ook op meerdere momenten per jaar ingestroomd worden. 

 

In de week van 3 en 6 juni zijn er weer kijklessen bij kwekkelstijn. Je kunt dan als ouder/verzorger aan de kant plaats nemen en naar de vorderingen van je kind kijken. De laatste 10 minuten is er de gelegenheid om vragen te stellen aan de zwemdocent.  

 

Judo: 

Elke dinsdag (muv schoolvakanties) zijn judolessen in het atrium in de kleine gymzaal. Deze lessen wordt verzorgd door Frans van Gent. De 7+ kinderen van 15.00 tot 16.00 uur en 4-7 jaar van 16.00 tot 17.00 uur. Je kunt direct starten. Wanneer je (kind) twijfelt of dit iets voor hem/haar is, is het altijd mogelijk om een proefles te volgen. Meer info mail naar Jolanda jvdven@kcdgw.nl 

Op dinsdag 18 juni is er examen en dan sluiten we het judo seizoen af. Na de zomer starten we weer met judoles. 

Even voorstellen: onze nieuwe locatiemanager Jessica van Herwaarden

Ik ben Jessica van Herwaarden, bijna 39 jaar geleden geboren in Veghel, waar ik nog steeds woon samen met mijn gezin. Inmiddels al 12,5 jaar getrouwd en moeder van een lieve jonge meid van ruim 11 en een onstuimige jongen van bijna 9. Per 1 mei ben ik locatiemanager bij Ons Kindbureau op kindcentrum De Groote Wielen.

Vanuit de gehandicaptenzorg ben ik 2,5 jaar geleden na het afronden van mijn managementopleiding de kinderopvang ingerold. De afgelopen 2,5 jaar heb ik  veel geleerd en nu een mooie kans gekregen in Rosmalen.

Naast het werk en mijn gezin ben actief in het kickboksen en sta ik graag 2-3 keer per week op de mat om met deze sport bezig te zijn. Verder ben ik een rasechte carnavalsvierder en zijn gezellige avonden met vrienden en familie voor mij altijd een feestje.

Dit was kort iets over mij, hopelijk leren we elkaar snel kennen en tot ziens op de locatie.

Groetjes Jessica


 

 

Nieuws van buiten

E-books voor het hele gezin met de VakantieBieb

Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is een geweldige ontwikkeling, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI-niveau.

De VakantieBieb stimuleert kinderen om te lezen tijdens de zomervakantie en biedt een brede selectie van maar liefst 50 e-books voor het hele gezin. De VakantieBieb-app is een zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek.

VakantieBieb opent op 1 juni. Vanaf 1 juli zijn ook de boeken voor volwassenen beschikbaar. De VakantieBieb is geopend tot en met 31 augustus.

 

Dream4Kids

Dinsdag 28 mei organiseert Dream4Kids een sportieve dag bij OJC om geld in te zamelen voor kinderen met een trauma.
Voor meer informatie zie bijgevoegde flyers en de website van Dream4kids: http://www.dream4kids.nl/football4dreams.

 

AIG Sport Event

Komend Hemelvaart weekend (30 mei t/m 2 juni 2019) staat weer bol met vele sportieve activiteiten en shows tijdens het IAG. Kom ook mee doen en/of genieten van internationale wedstrijden, shows en challenges?!

Klik voor meer informatie hier