Stel cookie voorkeur in

Nieuwsflits 28 juni 2019

28-06-2019

Beste ouders,

De allerlaatste Nieuwsflits van het schooljaar alweer. Het weertje werkt al lekker mee en al lopen de temperaturen op, gelukkig wordt er ook op en top genoten van het weer. Zo zijn de kleuters vandaag naar het strandje geweest voor een heuse modderdag. En volgens mij waren de juffen daar al te vinden vóórdat de school begon, want zij zaten om half 9 al onder de modderspetters! Er is heerlijk gegraven, gespeeld en met water en modder gebouwd!

Nu het einde  van het jaar in beeld komt, zijn er weer een hoop kleine klusje s te klaren voordat we weet schoon en fris aan het nieuwe jaar kunnen beginnen. Heel fijn als jullie als ouder daar bij willen helpen! Omdat er op dit moment te weinig hulp is in de bovenbouwgroepen worden de laatjes mee naar huis gegeven om schoon te maken. Ook staat er nog heel wat materiaal bij de kleuters klaar om schoon gemaakt te worden, het zou ontzettend fijn zijn als jullie maandag nog wat mee zouden willen nemen om schoon te maken. De kinderen zullen jullie erg dankbaar zijn volgend jaar!

Ook de groepsindeling is inmiddels bekend. Het lijkt erop dat we dat goed gedaan hebben dit jaar, het is voor het eerst dat er geen enkele ontevreden ouder bij mij is geweest! Dat is voor iedereen heel erg fijn. Helaas zien we niet alle kinderen terug volgend jaar. Er gaan een paar gezinnen verhuizen en twee gezinnen kiezen volgend jaar voor een andere school. Wie goed gekeken heeft heeft gezien dat er ook een aantal nieuwe namen op de lijsten staan. Want waar mensen verhuizen, komen natuurlijk ook weer nieuwe mensen wonen, uiteraard heten wij hen van harte welkom!

De leerkrachten gaan ook niet allemaal mee naar het volgende jaar. Juffrouw Emmy gaat vanaf vrijdag genieten van haar keuze-pensioen, meneer Joost blijft wel werken bij ATO en wellicht ook wel eens bij ons op school. Ondertussen gaat hij zich ook oriënteren op werk dat beter bij zijn ambities past. Juffrouw Karlijn heeft na even twijfelen toch besloten dat het na 11 jaar tijd is om van baan te wisselen en een stuk dichter bij huis te gaan werken. Hetzelfde geldt voor juf Iris,  zij heeft twee jaar vervangen bij ons op school en sinds dit jaar zat ze deels in de vaste formatie. Zij kocht een huis en helaas voor ons staat dat huis niet om de hoek! En tenslotte juf Kirsten. Ook zij heeft de afgelopen jaren vervangen op de Groote Wielen en zij heeft een nieuwe uitdaging gevonden binnen het bestuur op een andere school. Jammer voor ons, het was te laat duidelijk dat er ook bij ons nog ruimte kwam om in te vallen. Juf Melanie en juf Auke zullen ook na dit jaar blijven op de Groote Wielen zodat alle groepen weer voorzien zijn van een leerkracht. Maar dan zijn we nog niet helemaal klaar. Juf Mandy is na de zomervakantie weer terug op school na haar zwangerschapsverlof, maar juf Sanne begint aan haar verlof vrijdag. Zij zal dus aan het begin van het schooljaar vervangen moeten worden. Sinds vanochtend is duidelijk wie dat gaat doen: Kitty Mulder gaat deze taak op zich nemen. Als lukt zal zij donderdag bij de doorschuifmiddag zijn zodat ze kan kennismaken met haar nieuwe groep.

Zo, en dan nu op naar een drukke laatste week, dinsdag de eindmusical van groep 8, woensdag nemen we afscheid van onze oudste leerlingen, donderdag de doorschuifmiddag en vrijdag alweer afscheid van je oude groep en leerkracht. Als team vieren we nog een klein feestje met de collega's die we volgend schooljaar zeker zullen gaan missen. En daarna is voor ons allemaal de hoogste tijd om de vakantie in te luiden. Ik wens iedereen hele fijne weken toe en ik hoop jullie op 19 augustus weer helemaal fris, fit en uitgerust terug te zien, geniet ervan!

 

groetjes,

Hanneke Hens

 

Nieuws vanuit onderwijs

 

Jaarkalender 2019-2020

De vakantie- en studiedagen zijn al een aantal weken terug met jullie via de Nieuwsflits gecommuniceerd, inmiddels zijn ook de andere activiteiten voor volgend schooljaar gepland. De jaarkalender voor volgend schooljaar is te vinden op de app onder de knop 'Kalender'. Wanneer je op de knop 'zoeken' drukt krijg je alle activiteiten voor schooljaar 2019-2020 te zien. Wanneer je een activiteit aanklikt heb je de mogelijkheid deze toe te voegen aan je agenda. Het is voor iphone-gebruikers ook mogelijk om alle activiteiten direct in je agenda te zetten met behulp van de  knop 'Abonneer op agenda'. 

Activiteiten die nog niet in de jaarkalender staan en volgend schooljaar worden toegevoegd zijn het kamp van groep 8, de informatieavond over het voortgezet onderwijs en de themavieringen.

 


Nieuws van buiten

 

Kinderloop voor Hoop

Heb je het al gehoord? Op 1 september wordt de KinderLoop georganiseerd. De KinderLoop is onderdeel van de SamenLoop voor Hoop in Rosmalen en jouw kinderen kunnen daar bij zijn!

Speciaal voor kinderen organiseren we op zondagochtend 1 september een Kinderloop. De Kinderloop start om 10:00 uur met een warming up onder leiding van Daphne Brok. Zij zal samen met de selectie van Dream Dance ervoor zorgen dat alle wandel-spieren warm zijn!

Tijdens de Kinderloop wandelen de kinderen 24 minuten op het parcours. Het startschot van de kinderloop zal gegeven worden door wethouder Geers. Samen lopen we voor en met kinderen die kanker hebben of hebben gehad. Ouders komen zelf met hun kinderen naar het evenement en kunnen, zo nodig, hun kinderen tijdens het wandelen begeleiden. Aan het einde van de kinderloop zal op spectaculaire wijze het door kinderen ingezamelde bedrag bekend gemaakt worden.

Ouders/opa’s en oma’s kunnen hun (klein)kinderen aanmelden via de website. Het inschrijfgeld is € 3,- p.p. Het inschrijven kan tot en met 1 september.

Voor die €3,- krijgt jouw kind een strippenkaart waarmee spelletjes gedaan kunnen worden op het Kinderplein (plein van de HUB) op zondag 1 september. Deze strippenkaart en het T- shirt zijn af te halen bij de ingang van het kinderplein. (Extra) losse strippenkaarten, ook voor kinderen die niet deelnemen aan de kinderloop, zijn verkrijgbaar bij de kassa.

Acties

Kanker is een nare ziekte, maar gelukkig worden er tegenwoordig steeds meer mensen beter. Dit komt door wetenschappelijk onderzoek. Dokters ontdekken steeds nieuwe medicijnen. Maar onderzoek en medicijnen zijn duur en hier is dus veel geld voor nodig. Daarom is het belangrijk dat er geld wordt ingezameld. Op deze manier kunnen we nog meer mensen beter maken. Helpen jouw

kinderen ons mee? We geven je kinderen een paar tips, maar zet vooral ook hun creatieve brein aan het werk:

  • Laat ze sponsoren voor de KindderLoop door hun oom, tante en/of buren. 
  • Laat je kinderen flessen inzamelen voor statiegeld.
  • Bak samen cupcakes en laat je kinderen de cupcakes verkopen.

 

Typecursus bij Windkracht 5, Wijkcentrum

Na de zomervakantie starten we weer met een nieuwe typecursus voor kinderen bij Windkracht 5, Wijkcentrum, onder begeleiding van Type-Uniek. De lessen worden gegeven in kleine groepen (minimaal 8 en maximaal 12 kinderen).

De typecursus start op:

Dinsdag 3 september 2019, van 14.10 tot 15.10 uur

Dinsdag 3 september 2019, van 15.15 tot 16.15 uur

De kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 leren gemiddeld in 10 klassikale lessen blind typen. Toetsenbordvaardigheid geeft je direct een voorsprong, zowel op school als op het internet. In het voortgezet onderwijs gaan de kinderen veel lange boekverslagen en scripties schrijven waarbij zij dus nog meer zullen profiteren van hun vingervlugheid.

De totale typecursus kost €125,00 per cursist. De kinderen worden door Angelique van Type-Uniek opgevangen met wat te drinken en een kleine versnapering.

Schrijft u zich in voor 5 juli a.s. dan ontvangt u een korting van €5,00. Gebruik hiervoor de kortingscode DGW5.

Wilt u ook dat wij een laptop reserveren voor uw zoon of dochter, via de website van www.type-uniek.nl onder het kopje “groepslessen” kunt u zich inschrijven. Plaatsing geschiedt via binnenkomst van aanmelding.

Voor meer informatie, kijk op de site van www.type-uniek.nl. Voor vragen ben ik (Angelique) bereikbaar via info@type-uniek.nl of op 06-30789989.