Stel cookie voorkeur in

Nieuwsflits 18 september 2020

18-09-2020

Beste ouders,

Gelukkig zien we deze week dat het aantal kinderen dat ziek of volgens RIVM maatregelen thuis is weer  afneemt. Deze week waren er slechts 2 groepen met 3 afwezige kinderen. We weten uit voorgaande jaren dat leerkrachten de volgende zijn die ziek worden. Helaas kan ik niet meer zeggen dat we alle vervangingen goed op hebben kunnen lossen, donderdag moest een leerkracht in verband met de RIVM maatregelen afhaken. We hebben de inval die dag met eigen personeel kunnen oplossen, maar gisteren werd ook duidelijk dat er vandaag ook geen inval zou zijn en dat groep 7b vandaag thuis moest blijven. De kinderen hebben allemaal een chromebook meegekregen en de leerkracht heeft hen vandaag digitaal les kunnen geven, want ze voelt zich niet ziek.

Gisteravond meldde nog twee leerkrachten zich ziek/afwezig ivm RIVM maatregelen. In totaal vandaag dus 4 collega's minder (de eerste is dinsdag al naar huis gegaan). Waar we gisteren nog verrast werden door de mogelijkheid om als leerkracht heel snel getest te kunnen worden, was het vandaag een grote teleurstelling dat het niet eens mogelijk bleek om überhaupt een afspraak te plannen voor een test. Vanmorgen hadden we een stevige puzzel op te lossen met elkaar. Met wat schuifwerk en een collega's die extra kwamen werken hebben we vandaag toch kunnen draaien.

Deze week werden er ook weer kinderen naar huis gestuurd met COVID19 gerelateerde klachten. Dat is  regelmatig een heel lastige situatie, zowel voor de leerkracht als voor de ouders. De leerkrachten missen de kinderen in de groep en zijn zoekende hoe ze alle kinderen "op de rails" houden en de ouders worden overvallen door een belletje van school dat hun kind onverwacht opgehaald moet worden. We begrijpen heel goed dat dat enorm lastig kan zijn, zeker als het 'slechts' om een snotneus gaat, maar het zijn de landelijk vastgestelde regels waar we ons verplicht aan moeten houden. En ook al wordt er niemand positief getest, ook de leerkracht raakt verkouden als er verkouden kinderen naar school komen, met alle gevolgen van dien. Natuurlijk proberen we ook oplossingen te bedenken, maar het gouden ei is nog niet gelegd.

Het gaat een heel lastige tijd worden. Het is fijn als jullie thuis ook alvast nadenken over de opvang mocht er geen onderwijs gegeven kunnen worden. Jullie mogen ervan uitgaan dat het naar huis sturen van een groep echt een aller aller laatste "oplossing" is. Ik probeer ouders per mail zo snel mogelijk op de hoogte te stellen maar daarbij ben ik afhankelijk van het tijdstip van ziekmelding en de reactie van de invalpool.

Laten we hopen dat we allemaal gezond blijven en laten we ervoor zorgen dat we er met elkaar het beste van maken!

Fijn weekend allemaal.

Hanneke Hens

 
 
Nieuws vanuit onderwijs
 

Week tegen pesten: 'Samen aan zet'

Volgende week doen we ook met KC De Groote Wielen mee aan de Week Tegen Pesten. In de Week Tegen Pesten staat het aanpakken van pesten en het werken aan een veilige omgeving centraal. Dit jaar is het motto 'Samen aan zet'. We bespreken in alle groepen dat we 'Samen aan zet' zijn om ervoor te zorgen dat iedereen het fijn heeft in de groep en wat je doet als je 'Samen aan zet' bent:

  • je hebt oog voor elkaar
  • je kijkt naar elkaar om
  • je nodigt anderen uit om erbij te komen en mee te doen
  • je let op elkaars grenzen
  • je geeft iemand troost of steun
  • je biedt of haalt hulp als dat nodig is

De focus ligt, net als bij de andere PBS lessen, op gedrag dat we wel willen zien. Op deze manier dragen we bij aan het voorkomen en terugdringen van pestgedrag. Gedurende deze week worden er verschillende activiteiten rondom pesten aangeboden passend bij de leeftijd van de leerlingen. 

Met elkaar bespreken we: het verschil tussen plagen en pesten, hoe kunnen we pesten het beste voorkomen en wat doet pesten met iemand en hoe kunnen we elkaar helpen? Ook de hulp van jullie als ouders kunnen we goed gebruiken. Mochten er thuis signalen worden afgegeven of zorgen zijn, dan vinden we het fijn als jullie daar contact met ons over zoeken. Andersom nemen we ook contact met jullie op mocht er sprake zijn van (beginnend) pestgedrag. 

 

Kinderboekenweek

Van 30 september tot en met 11 oktober is het weer kinderboekenweek! Het thema dit jaar is 'En toen'. 

De invulling van de kinderboekenweek zal er dit schooljaar anders uitzien i.v.m. corona. De kinderboekenmarkt na schooltijd van woensdag 30 september t/m vrijdag 2 oktober en de boekenruilbeurs op vrijdag 2 oktober gaan dit jaar niet door. Natuurlijk zullen wij de kinderboekenweek in de klassen niet ongemerkt voorbij laten gaan!

De kinderboekenmarkt wordt elk jaar georganiseerd door boekhandel De Omslag in Rosmalen. Dit jaar zijn jullie van harte welkom in de winkel! Wanneer jullie tijdens de kinderboekenweek een boek kopen in de winkel, ontvangen wij als school een percentage van de verkochte boeken. 

Thema groep 1-2:

In groep 1-2 zijn we volop bezig met het thema ‘mijn straat’. Wist je dat... 

- We een wandeling door de wijk hebben gemaakt om verschillende huizen te bekijken 
- We foto’s hebben gemaakt tijdens de wandeling en deze hebben bekeken en besproken in de klas 
- We foto’s van onze huizen hebben bekeken en hier een straat van hebben gemaakt 
- Alle foto’s van onze huizen in de klas hangen en een eigen huisnummer hebben gekregen 
- We een nieuwe autobaan in de klas hebben waar we een lange straat van kunnen bouwen 
- We huizen met blokjes bouwen 
- Een aantal kinderen op de gang een dorp aan het ontwerpen zijn met juf Joyce 
- We komende periode nog heel veel huizen gaan bouwen in de bouwhoek, met lego of met dozen etc. 

 

Nieuws vanuit opvang
 

Kindcentrum gesloten 25 september

Op vrijdag 25 september is zowel onderwijs als de opvang gesloten i.v.m. een gezamenlijke studiedag. Dit is een algemene sluitingsdag. In de vorige nieuwsbrief stond vermeld dat je hiervoor geen ruiltegoed krijgt. Dit is echter wel het geval. Je krijgt dus wel ruiltegoed voor deze sluitingsdag, mits je voor dinsdag 22 september hebt afgemeld via de app. Als het kindcentrum gesloten is vanwege een nationale feestdag, krijg je geen ruiltegoed. 

 

Studiedag 5 oktober

Op maandag 5 oktober heeft onderwijs een bestuurs-studiedag.. De BSO is die dag open. Natuurlijk hebben we al nagedacht wat we gaan aanbieden die dag. In de ochtend gaan we tegeltje versieren en in de middag een oud-Hollands spelen parcours. Geen opvang nodig, meld je dan op tijd af om je ruiltegoed te houden. Ook de ochtend opvang nodig, koop dan de ochtend bij in de app. 

 

School vrijdag 16 oktober om 12.00 uur uit

Zoals jullie al gewend waren van andere schooljaren is het onderwijs op vrijdag 16 oktober om 12.00 uur uit. Als je kind normaal gesproken op vrijdag komt, dan is dat pas vanaf 14.00 uur. Is het de bedoeling dat we  vanaf 12.00 uur opvang bieden, dan is het mogelijk om 2 uur erbij te kopen via de app. 

Als je kind niet komt vinden wij het fijn als je op tijd je kind afmeldt zodat we weten welke kinderen er gaan komen. Heb je alleen van 12.00–14.00 uur opvang nodig, dan is dit ook mogelijk. 

 

Inschrijvingen voor herfstvakantie 

Nog niet toegekomen aan het inschrijven voor de herfstvakantie? Geen nood,  op sommige dagen hebben we nog een plekje vrij. Meld je kind snel aan. 

 

Social media

Heb je ons al gevonden….? Regelmatig plaatsen we wat voor leuke dingen we doen bij de bso op social media. Hieronder de linkjes: https://www.facebook.com/onskindbureau.nl

https://www.instagram.com/kindcentrum_de_groote_wielen

 

Nieuws vanuit de workshops

 

Zwemles

Op 24 augustus zijn we weer voor de eerste keer naar de zwemles geweest. Het was even wennen om op tijd in de bus te zitten. Zouden jullie thuis met de kinderen willen bespreken dat ze op maandag meteen uit de klas naar het atrium (bieb) moeten komen zodat we op tijd in de bus zitten. We zwemmen dit schooljaar namelijk 30 min eerder dan vorig schooljaar. 

 

Kijkles

Op maandag 16 november is er weer een kijkles voor zwemles. Als je kind in bad 1 zwemt mag je binnen aan de zwembadrand plaatsnemen (met inachtneming van de rivm maatregelen). Als je kind in bad 2 of hoger zwemt kun je boven plaats nemen. De zwemles start om 14.30 uur tot 15.15 uur. Als je kind mee naar huis gaat vanuit het zwembad dan horen we dat graag van jullie zodat de pedagogisch medewerkers weten dat ze minder kinderen in de bus zullen tellen. 

 

Inschrijving zwemles

Kinderen kunnen ingeschreven worden voor zwemles met de bso op elke maandag (buiten schoolvakanties om). Inschrijvingen vinden plaats via de website van ons kind bureau onder het kopje aanbod.  Als je kind 4,5 jaar is en er plek is, wordt je kind opgeroepen.  Op dit moment is er een kleine wachtlijst van enkele weken. Als er nog vragen zijn neem dan contact op met Jolanda: jvdven@kcdgw.nl 

 

Boksles

Vanaf dinsdag 22 september en donderdag 24 september wordt er voortaan boksles aangeboden in de kleine gymzaal. Van 14.15 uur tot 15.15 uur. Interesse of een proefles volgen….? Stuur Jolanda een mail voor aanmeldingen: jvdven@kcdgw.nl

 
Nieuws van buiten

 

Actieve Wielen zaterdag 19 september

Op het strandje van de Groote Wielenplas wordt er zaterdag 19 september sport en spel georganiseerd voor jong en oud, tevens om 17.00 uur een buurtbarbeque (graag reserveren). Voor meer info klikActieve Wielen.

 

SJV Kabouterbos

Ga je mee op avontuur op zondag 11 oktober in het Kabouterbos? Meer informatie klik op: Kabouterbos.

 

SJV Disco

Maandelijks is er weer een spetterende disco voor de kinderen van groep 7 en 8. Meer informatie klik op: Disco.