Stel cookie voorkeur in

Nieuwsflits 16 oktober 2020

16-10-2020

Beste ouders,
 

Nog steeds zijn we met zijn allen in de ban van Corona.  Als de maatregelen aangepast worden, proberen we hier mee te bewegen. We merken ook dat we niet om de haverklap met nieuwe afspraken moeten komen, want dat is erg verwarrend voor iedereen. Maar als het niet werkt, moeten we toch aanpassen. We merkten een paar weken terug dat men wisselend tevreden was over het ophalen van de kinderen na schooltijd. Om een beter beeld te krijgen van wat er speelt onder de ouders hebben we twee weken geleden een kleine enquête uitgezet.  Ongeveer 1/3 van de gezinnen heeft daarop gereageerd (heel fijn, dank je wel!), de kinderen van deze ouders zaten hoofdzakelijk in de groepen 1 t/m 6. 


Op voornamelijk 6 plaatsen worden kinderen opgehaald, de grootste groep ouders bleek bij het hek aan de Deltalaan te staan. Om de drukte op die plaats te verminderen hebben de ouders van de kleuters en de ouders van groep 3 na de studiedag van 5 oktober een mail gehad. De ouders van groep 3 is gevraagd om op het plein te wachten totdat alle kinderen uit het gezin buiten zijn. De ouders van groep 3 staan nu achter de beugels op het eerste deel van het plein. Dit geeft al veel meer rust buiten het hek. Voor het laatse stukje hebben we de ouders nodig. Zoals je bij de laatste vraag kunt zien, vindt het grootste deel van de ouders het niet veilig genoeg. Uit de reacties blijkt dat dat niet direct te maken heeft met deze corona-tijd, maar met de drukte die sowieso ontstaat om 14.00 uur in combinatie met het auto-verkeer. Het parkeren aan de stoeprand wordt het vaakst genoemd als storend en gevaarlijk, zeker omdat men ook ziet dat er parkeerplaatsen over zijn! Er worden veel suggesties gegeven over het plaatsen van paaltjes, verkeersborden, een kiss and ride zone, hekken, pilonnen etc. Al deze opties zijn in het verleden met de gemeente besproken en zij geven aan verder geen aanpassingen te doen. De gemeente heeft ons aangeboden om deel te nemen aan het project "Lekker Anders Dag" waarbij gevraagd wordt om zoveel mogelijk op een andere manier naar school te komen dan met de auto. Roan uit groep 6 heeft zich deze boodschap ter harte genomen: al woont hij niet in de Groote Wielen, en al wordt zijn broertje wel met de auto gebracht, elke morgen bij het hek zwaait hij met zijn fietssleutel en zegt: Kijk! Ik ben weer op de fiets! Trots op jou Roan, en op al die andere kinderen die (oud genoeg zijn om) zelfstandig naar school komen! En kan het echt niet anders? Kom dan met de auto, maar parkeer in de vakken en niet aan de stoeprand. Dat scheelt in de veiligheid voor ons allemaal!

Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie!

Hanneke


 
Nieuws vanuit onderwijs
 

Gefeliciteerd juf Marlou en juf Chantal

In september is juf Marlou bevallen van een dochter: Sigy. Juf Marlou en Sigy maken het allebei goed. En twee weken geleden, nog wel op de dag van de leraar, is ook juf Chantal bevallen van een dochter. Haar naam is Joy. Ook juf Chantal en Joy maken het allebei goed. 

 

Thema in de groepen 1-2
Vorige week zijn de groepen 1-2 gestart met het nieuwe thema "Vriendjes in de herfst". De groepen veranderen zoetjes aan in een gezellige herfst sfeer.
Op een dag lag er plotseling een brief van een kabouter dat ze hulp nodig hadden bij het zoeken naar hun puntmutsen. Die hebben de kinderen gelukkig gevonden! De kabouters waren geschrokken van de vos, en hadden zich in de klas verstopt voor de vos. Daar is een oplossing voor bedacht: een hok, zodat iedereen veilig is voor de vos. In een andere groep hadden ze juist een lieve vos, die had vriendelijke ogen. Zo zie je maar weer hoe ieder het kabouterverhaal op een eigen manier ervaart. De kabouters hebben nu een weerkaart en iedere ochtend noteren wij wat voor het weer het wordt, zodat de kabouters weten of ze herfstvruchten kunnen gaan verzamelen. Door de hoge bomen zien zij de lucht niet en weten dus niet wat voor weer het wordt. Ook hebben de kinderen de kabouters geholpen met het mengen van kleuren, zodat er in kabouterland meer kleurige paddenstoelen komen. Van de toverheks hebben zij toverdrankjes en pipetjes gekregen om de kleuren te mengen. 
Voor de herfstvakantie maken wij voor een week een weervoorspelling voor de kabouters, dan weten ze welke dagen ze op zoek kunnen gaan naar herfstvruchten. 

 

Alvast voor na de vakantie: hoofdluis

Hoofdluis is op veel scholen een regelmatig terugkerend probleem. Niet gek, want luizen lopen via het haar over van hoofd naar hoofd. En op school hebben kinderen intensief contact met elkaar. Vaak controleren en zo snel mogelijk behandelen vormen samen de beste remedie. Er vindt op school geen luizencontrole meer plaats bij gebrek aan het aantal vrijwilligers.Het is dus belangrijk dat iedereen thuis zijn of haar eigen kind(eren) regelmatig controleert, in elk geval aan het einde van elke schoolvakantie.

Er is geen wetenschappelijk bewijs gevonden voor de effectiviteit van de aanvullende maatregelen in de omgeving. Dus maatregelen zoals het wassen van beddengoed, knuffels, jassen, het gebruik van luizencapes en het stofzuigen van de auto zijn niet meer nodig. Dat scheelt heel veel tijd, geld en stress bij ouders van kinderen met hoofdluis!

Het advies is om het haar van iemand met hoofdluis gedurende twee weken dagelijks te kammen met een fijntandige kam. Eventueel combineert u het kammen met een antihoofdluismiddel.

Verder is het belangrijk dat ouders huisgenoten controleren en op school, bij clubjes en vriendjes ook melden dat een kind hoofdluis heeft.

Wat te doen als er inderdaad hoofdluis is gevonden? Bekijk dit filmpje.

 
 
Nieuws vanuit opvang

Afgelopen week zijn 3 er medewerkers getest op COVID-19, fijn om te kunnen melden dat iedereen negatief getest is en ook weer allemaal aan het werk zijn. Het is voor nu  een lastige periode met verkoudheden en moeten testen. Tot nu hebben we de gaten die in het rooster kwamen door pmers die getest moesten worden altijd goed op kunnen lossen. Maar in de toekomst zou het voor kunnen komen dat we dit niet meer geregeld krijgen, wij zullen dan genoodzaakt zijn om groepen samen te voegen of een niet vast gezicht op de groep te laten werken. Hierbij staat veiligheid en vertrouwdheid voor de kinderen voorop en op basis van deze uitgangspunten maken wij beslissingen tot samenvoegen of verplaatsen van kinderen naar een andere groep. Als ouder wordt je daar uiteraard over geïnformeerd. 

Ook merken wij dat we toch soms kindjes naar huis moeten sturen die meer klachten hebben (denk hierbij aan extreem hoesten of benauwdheid), het is lastiger omdat niet altijd goed te benoemen/ zichtbaar is wat extreem hoesten of benauwdheid is. Echter moeten wij soms om de veiligheid voor andere kinderen en onze pmers te waarborgen soms toch bellen/ melden dat een kind niet mag komen, dat vinden wij uiteraard heel vervelend maar het belang van alle kinderen en de pmers staat daarin voorop.

 

BHV en KinderEHBO

Ondanks de corona periode en dat het soms lastiger was om een fysieke training te volgen kunnen wij met trots melden dat iedereen in de afgelopen maanden hun BHV/ kinderEHBO herhaling goed hebben afgerond. Wij vinden veiligheid voor de kinderen en de medewerkers heel belangrijk, vandaar dat wij  ervoor gezorgd hebben dat er niet alleen op elke afdeling een BHV-er is elke dag, maar ook op iedere groep is er elke dag een BHV-er aanwezig.

 

Studiedag 4 november

Woensdag 4 november is er een studiedag, heb je deze dag extra opvang nodig, dan kun je deze aanvragen via info@onskindbureau.nl. Heb je deze dag juist geen opvang, meldt dan op tijd af, als je dit 48 uur van tevoren voor 7.30 doet krijg je namelijk ruiltegoed voor deze middag. 

De pmers van de BSO hebben al een leuke activiteit bedacht, in de ochtend gaan zij etagères maken met de kinderen voor hun eigen High tea en in de middag gaan zij in de gymzaal een parcours doen.
 
 


Nieuws vanuit buiten

Zet je fietslicht aan.

Op 25 oktober gaat de wintertijd in, fietsen we meer in het donker zodat het van belang is je fietsverlichting op orde te hebben.  In dit kader start ANWB weer met de Fietsverlichtingsactie. U kunt op verschillende manieren bijdragen aan de verkeersveiligheid. Meer info: ANWB