Stel cookie voorkeur in

Nieuwsflits 20 november 2020

20-11-2020

Beste ouders,

De afgelopen week hebben er weer gesprekken plaatsgevonden met ouders. We hebben gemerkt dat er nu veel meer behoefte is aan zo'n facultatief gesprek dan vóór de corona-tijd. Het is fijn om jullie weer gesproken te hebben want het afstand houden duurt nu al zo lang...

Zelf heb ik weer deelgenomen aan de gesprekken die de leerkrachten van groep 8 hebben met hun leerlingen en ouders. Zij hebben vorig schooljaar te horen gekregen welk uitstroomniveau op dat moment het meest passend was, en deze week was het moment om met elkaar te bespreken of dat nog steeds de juiste verwachting is. Zo proberen we te voorkomen dat ouders of leerlingen verrast worden in februari bij het definitieve advies. Fijn om te zien en horen  dat de meeste kinderen die zelf nog een stapje konden zetten, dat ook inderdaad gedaan bleken te hebben, want als je er alles aan gedaan hebt, kun je ervan uitgaan dat jouw advies ook leidt naar de school die het beste past. Al verliepen de gesprekken prettig, toch kijken we uit naar de tijd dat we zelf weer kunnen kiezen of de gesprekken digitaal plaatsvinden of fysiek!

In het gebouw is de gezellige decembersfeer weer te zien en te voelen. Terwijl ik hier zit te typen, hoor ik de kinderen van groep 3 sinterklaasliedjes zingen. De gangen zijn weer feestelijk versierd en alle pietjes hebben daarbij een mooie metamorfose ondergaan. Wat fijn dat daar weer zo snel werk van is gemaakt om ze allemaal te voorzien van roetvegen.

Naast de feestelijkheden zijn ook de leerlingen uit de verschillende bovenbouwgroepen (waarover ik in de vorige Nieuwsflits al schreef) regelmatig bij mij geweest om te vergaderen. We zijn weer een paar stappen verder. De mobiele moestuin is in huis en de leerlingen die hier plannen mee hebben gaan hem in elkaar zetten en beplanten. De bakken voor het scheiden van plastic zijn onderweg en er is een nieuwe batterijenbak aangevraagd, dus ook de groep van het 'afval gescheiden inzamelen' kan de volgende stap gaan maken. De groep die de buurt wilde gaan opruimen gaat dat één keer onder schooltijd doen, daarna kunnen ze aansluiten bij het wijkinitiatief dat ik heb heb toegestuurd. En er heeft zich spontaan een vierde groep gemeld: zij kwamen mij de tekening laten zien van het plan om het plein te verbouwen en er een hele grote vijver in te maken, een vlinderstruik en zonnepanelen.....en dat in de week dat ons nieuwe plein nèt prachtig is aangeplant. We hebben samen de (overigens prachtige) tekening bestudeerd, en de conclusie getrokken dat het een leuk plan is, maar wel erg zonde van het net nieuwe plein als we er nu alweer aan gaan sleutelen. Het doel van de vijver was dat er veel meer beestjes en/of vissen en vlinders op het plein zouden zijn. Al pratend kwamen we erachter dat het ook een goed idee is om de planten die er nu net ingezet zijn, goed water te geven. Dan komen daar vast ook beestjes op af, hoeven we niets te veranderen en kunnen ze toch hun bijdrage leveren! Gelukkig gingen ze akkoord met dit compromis!

Het plein is nog niet helemaal klaar. Dinsdag zullen de laatste puntjes op de i gezet worden, woensdag komen ze de KC vlag plaatsen bij de poort zodat we goed zichtbaar zijn en als het even meezit wordt aan het einde van de week ook het hek geplaatst naar het plein van DGW vanuit de ingang van sport. Hierdoor is het straks niet meer nodig om het hek aan de weg open te doen wanneer er onder schooltijd bezoekers komen.

Dit was m dan voor mij, de allerlaatste Nieuwsflits. Afgelopen maandag heb ik mijn werkzaamheden overgedragen aan Paula van Dijk. Aanstaande donderdag komt zij nog een keer voor de laatste dingen. En dan gaat de komende week écht mijn allerlaatste week in. Het voelt wat vreemd om weg te gaan nu het lastig is om afscheid te nemen. Op maandag 30 november ga ik gedag zeggen in alle groepen, mogelijk zie ik jullie de komende week nog bij de poort, maar ik neem nu in elk geval vast afscheid op "papier":

 

Heel veel geluk, plezier en gezondheid in de toekomst voor jullie allemaal!
Groeten Hanneke
 
 
Nieuws vanuit onderwijs
 

 

Thema 3: Feesten
Deze week zijn we gestart met ons nieuwe thema feesten. Een toepasselijk thema in de november en december maanden. In groep 1-2 en 3-4 zal het thema vooral in het teken staan van de twee grote feesten die deze maanden in Nederland actueel zijn: Sinterklaas en Kerst. In groep 5 t/m 8 zoomen we in op de verschillende geloven die er zijn en de feesten die bij de geloven horen. Zo gaan we het naast Sinterklaas en Kerst onder andere ook hebben over het Suikerfeest, het Offerfeest, het Lichtfeest, Divali, Wesak, carnaval, Pasen, Chanoeka en Jom Kippoer. En ongetwijfeld komen de kinderen tijdens hun onderzoek nog veel meer feesten tegen waar ze hun klasgenoten meer over gaan vertellen. 


 
Nieuws vanuit opvang
 

Activiteiten binnen KDV en BSO

Tijdens de kinderopvang en BSO doen we verschillende activiteiten met verschillende doelen/ achtergronden.

Bij de kinderopvang zijn de activiteiten voornamelijk gericht op de ontwikkeling van kinderen, er wordt gewerkt met leeftijdsgerichte activiteiten binnen het thema van school en het doen is voor de kinderen heel belangrijk om de verschillende ontwikkelingsgebieden te stimuleren en verder te ontwikkelen.

 

Bij de BSO doen wij natuurlijk ook activiteiten om te ontwikkelen maar het accent ligt wel anders, de kinderen hebben gedurende onderwijstijd al gewerkt aan verschillende facetten van hun ontwikkeling. Dan komen ze naar ons, soms moe, soms uitgelaten maar vooral voor een fijne tijd met hun vrienden/ vriendinnen. Daar richten wij ons ook op tijdens bso tijd. We hebben verschillende activiteiten/ workshops voor kinderen die nog willen leren/ ontwikkelen in dat stuk, denk hierbij aan het Atelier, de sportactiviteiten en activiteiten aansluitend op de thema's van school. Binnen de verschillende activiteiten die we aanbieden speelt het sociale aspect samen met het overbrengen van normen en waarden een grote rol, dit omdat de kinderen in een andere samenstelling en setting bij ons zijn dan de rest van de dag. Door de verschillende kinderen is de behoefte van ieder kind ook anders, de een knutselt graag elke dag, de ander speelt het liefste heel de middag met vrienden buiten. Naast de activiteiten die we aanbieden vinden wij de ruimte die de kinderen hierin vragen en nodig hebben heel belangrijk, wij stimuleren de kinderen uiteraard, maar volgen ook hun wensen. 

Als u als ouders vragen heeft over ons aanbod, of over de activiteiten van uw kind, kunt u altijd contact opnemen met de pmers van de groep.


BSO kinderen ophalen

Het ophalen van jullie kinderen verloopt al een tijdje via de poort van het Kindcentrum, echter komen nu de koude donkere maanden eraan en zijn wij niet elke dag meer buiten. Dit kan ervoor zorgen dat je langer aan de poort moet wachten dan je eigenlijk wil. Samen met de oudercommissie en het team hebben wij hierover nagedacht en zijn tot de volgende (mogelijke) oplossingen gekomen. 
Als ouder kun je een bericht in de app sturen dat je kind(eren) om een bepaalde tijd naar beneden gestuurd mag worden (waarvan je weet dat je dan aan de poort staat). Je kan in de app ook aangeven dat je kind(eren) om een bepaalde tijd zelfstandig naar huis mogen. Wij sturen je kind(eren) over het schoolplein naar buiten, je kind komt dan aan de kant van de grote plas door de poort, of als jullie anders afspreken aan de kant van het gezondheidscentrum.
Als je dit vanwege de leeftijd van je kind(eren) niet prettig vindt, kan je ook onderweg naar ons naar de BSO bellen, dan zorgen we ervoor dat je kind(eren) hun activiteit afronden/ opruimen en tas en jas al gepakt hebben. Als jullie dan bij de deur aanbellen kunnen we je kind(eren) naar buiten sturen.
Jullie kunnen hiervoor naar het volgende nummer bellen: 0738507708, hier is tot 18.30 altijd iemand te bereiken.

 

Stukje van de BSO


Nieuws van buiten

 

Sinterklaasfilm

In Theater de Speeldoos draait de  Sinterklaasfilm op woensdag 25 november. Deze familiefilm is te zien om 14.00 uur en om 16.00 uur. Echter is de school pas om 14.00 uur uit, dus is alleen om 16.00 uur een optie om te gaan kijken.

Voor meer info: Sinterklaasfilm.

 

Typecursus op school na schooltijd van Type-Uniek

Na de kerstvakantie starten we met een typecursus voor kinderen bij Windkracht 5, Wijkcentrum, onder begeleiding van Type-Uniek. De lessen worden gegeven in kleine groepen (minimaal 8 en maximaal 12 kinderen).

De typecursus start op: maandag 11 januari om 14.10 uur

De kinderen uit de groepen 7 en 8 leren gemiddeld in 10 tot 12 klassikale lessen blind typen. Toetsenbordvaardigheid geeft je direct een voorsprong, zowel op school als op het internet. In het voortgezet onderwijs gaan de kinderen veel lange boekverslagen en scripties schrijven waarbij zij dus nog meer zullen profiteren van hun vingervlugheid.

De totale typecursus kost €125,00 per cursist.

Wilt u ook dat wij een laptop reserveren voor uw zoon of dochter voor de typelessen, via de website van www.type-uniek.nl onder het kopje “typecursus op locatie” kunt u zich inschrijven. Plaatsing geschiedt via binnenkomst van aanmelding.

Voor meer informatie, kijk op de site van www.type-uniek.nl. Voor vragen ben ik (Angelique) bereikbaar via info@type-uniek.nl of op 06-30789989.