Stel cookie voorkeur in

Nieuwsflits 4 december 2020

04-12-2020

Beste ouders,

Deze week ben ik als interim directeur warm verwelkomd door de leerkrachten en kinderen van De Groote Wielen. Wat een leuke en gezellige school! Dankzij de goede overdracht van Hanneke en de ondersteuning van Maaike heb ik een aantal werkzaamheden snel kunnen overnemen. Tot de komst van de nieuwe directeur werk ik drie dagen per week voor de school. Ik ben op wisselende dagen aanwezig.

Sinds 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen in openbare ruimten. Voor het Kindcentrum hebben wij afgesproken dat alle bezoekers en externen van de school een mondkapje dragen in de gezamenlijke ruimten van het gebouw.

De poort via de sportingang kan sinds deze week door ouders gebruikt worden tijdens de schooltijden. Deze ingang wordt nog voorzien van een bord met logo en een intercomsysteem.

Hartelijke groet,

Paula van Dijk

 

 


Nieuws vanuit onderwijs

 

Sint
Op vrijdag 27 november mochten alle kindjes hun schoen zetten op school. Op maandag waren alle schoenen gevuld met een mandarijn en een chocolademunt.
Vanochtend stond er een bouwkeet voor het kindcentrum. Er hing een badjas aan de deur en bij de wasbak stond een spiegel en een tandenborstel. Van wie zou dat zijn? In de klas stond er een filmpje klaar. De sint liet zien dat hij in de bouwkeet had geslapen en zijn tanden had gepoetst bij de wasbak. Link naar het filmpje: https://youtu.be/XVKdys4520k  

Groep 1 t/m 5 zijn bij Sinterklaas op bezoek geweest. Bij groep 6 t/m 8 heeft Sint ook even zijn gezicht laten zien. Alle klassen hebben een klassencadeau en pepernoten van de Sint gehad. 
En wat een mooie surprises waren er in de bovenbouwgroepen te zien zeg. Fijn dat Sint op deze manier coronaproof kon doorgaan. Inmiddels is de sintversiering opgeruimd en zijn we helemaal klaar voor het volgende feestje: kerst.

Wij wensen jullie allemaal een hele fijne Sinterklaas dit weekend.

 

Kerstontbijt

Eerder stond er op de kalender (op de app) dat op donderdag 17 december het kerstdiner zou plaatsvinden. Helaas gaat het kerstdiner niet door maar is er op vrijdag 18 december een kerstontbijt. Verdere informatie over het kerstontbijt volgt.

 

MR

Op woensdag 25 november 2020 vond de tweede MR-vergadering van dit schooljaar plaats. Tijdens deze vergadering zijn er twee leden van de OR aangesloten om de begroting en realisatie van 2019-2020 en de begroting 2020-2021 te bekijken. Verder is er besproken:

Stand van zaken rondom Corona:

Het is erg rustig. Er zijn weinig besmettingen onder ouders en collega’s houden 1,5 meter afstand.

Vacature van GMR:

Er is geen reactie gekomen van ouders op de vraag of er iemand in de GMR wil plaatsnemen. Er wordt een pushbericht gestuurd ter herinnering over de vacature.

Stand van zaken communicatie naar ouders:

De oudergeleding van de MR gaat de behoeften vanuit ouders inventariseren m.b.t. communicatie. 
 
Nieuws vanuit opvang

 

Kinderen ophalen

Vanuit de vorige nieuwsflits merken we al dat er meer ouders gebruik maken van het melden in de app of via de telefoon dat kinderen of zelf naar buiten mogen of bijna opgehaald worden. Dit betekent dat u als ouder een kortere wachttijd heeft maar ook dat de kinderen hun activiteiten beter af kunnen sluiten. Deze factoren samen zorgen er weer voor dat kinderen met een prettiger gevoel vanuit de BSO naar huis gaan. Dit vinden we fijn om te merken omdat de kinderen dan over het algemeen ook een relaxtere avond hebben. Fijn dat we dit zo samen met elkaar kunnen doen.

 

Corona op de opvang

Bij de opvang van de De Groote Wielen zijn er geen besmettingen onder personeelsleden en kinderen. Wel merken wij dat ondanks dat er nu snel getest kan worden en over het algemeen snel een uitslag is dat er een spanningsveld blijft. Hetzij door pmers die getest moeten worden met milde klachten, of door pmers waarvan een huisgenoot dusdanige klachten heeft dat zij thuis moeten blijven, of doordat een pmer vanuit het bron en contactonderzoek in quarantaine moet. 

Op dit moment is het bij ons erg rustig maar dat wil niet zeggen dat dit zo blijft. Ook merken wij dat de druk bij collega locaties toeneemt waar de locaties waar dan meer rust is dan inspringen. Dit kan ervoor zorgen dat ook bij DGW er soms aanpassingen gedaan moeten worden in het rooster of samenstelling van de groepen. Uiteraard blijft het zo dat als wij echt groepen moeten samenvoegen of keuzes moeten maken waarbij dit iets betekent voor jullie kinderen, dit met jullie gecommuniceerd wordt. 

 

Oproep van de Oudercommissie

Door het stoppen van meerdere leden is de OC van de opvang naarstig op ziek naar nieuwe leden. De OC vergadert 4-6 keer per jaar, houdt zich bezig met het adviseren en instemming geven op verschillende beleidstukken. Voor meer informatie kijk op de pagina van de oudercommissie op deze site, of klik op onderstaande link:

https://www.kcdgw.nl/Ouders/Oudercommissie-DGW-(Opvang)‚Äč

 

Nieuwe prijshuis bekend en rekentool online

Na een lange periode van overleg is inmiddels het nieuwe prijshuis bekend voor 2021, de online rekentool kan jullie meer inzicht bieden in de kosten voor 2021. Voor meer informatie klik op onderstaande link:

https://onskindbureau.nl/tarieven/#netto

 

Activiteiten Sint

Natuurlijk stonden onze activiteiten afgelopen week in het thema van Sinterklaas, hieronder een kleine greep uit de activiteiten:

 

 

 
Nieuws van buiten

 

SJV Oliebollenbingo

Voor de groepen 4 t/m 8 vindt dit jaar via livestream de Oliebollenbingo plaats. Voor meer informatie: SJV

 

Schola Cantorum stemtest

Veel kinderen vinden zingen leuk. Ook dit jaar is het koor op zoek naar kinderen die zingen leuk vinden. Voor meer informatie klik: Stemtest

 

Bericht vanuit de GGD                                                                     

GGD Jeugdgezondheidszorg op de basisschool

De GGD Hart voor Brabant volgt alle kinderen in onze regio vanaf hun geboorte tot hun achttiende jaar. We beantwoorden vragen van ouders en verzorgers over gezondheid, opvoeding en opgroeien. We helpen je als iets anders gaat dan jij verwacht. We willen er zijn voor jou en je kind. Voel je welkom! Je vindt ons consultatiebureau Groote Wielen in Rosmalen.

Wanneer nodigt de GGD je uit tijdens de basisschoolperiode?

Als jouw kind 5/6 jaar is:

We meten de lengte en het gewicht van jouw kind. Ook testen we op deze leeftijd de oren en de ogen. Voor de ogentest bekijkt jouw kind een poster met grote en kleine rondjes. Die rondjes zijn aan 1 kant open. Je kind geeft aan waar het rondje open is. Meer informatie over de oogtest. Voor de gehoortest krijgt je kind een koptelefoon op om naar piepjes luisteren. De geluiden zijn heel hoog en heel laag, dan weer hard en dan weer zacht en ze komen links en/of rechts. Bij elk piepje dat hij of zij hoort drukt je kind op een knopje waardoor we kunnen zien wat hij of zij wel of niet kan horen. Tenslotte bespreken we de gezondheid en de ontwikkeling van jouw kind.

Als jouw kind 9/10 jaar is:

Voor zijn of haar 10e verjaardag nodigen wij jouw kind uit op het consultatiebureau voor de vaccinatie tegen difterie, tetanus en polio (dtp) en bof, mazelen en rodehond (bmr). Je kind krijgt dus twee vaccinaties, meestal in de bovenarmen. Tijdens de afspraak meten we opnieuw de lengte en het gewicht van jouw kind. We bespreken met jou de groei en de ontwikkeling. Op onze website vind je meer informatie over de vaccinaties.

TIP: Heb je vragen? Schrijf deze thuis alvast op een briefje. Zo voorkom je dat je iets vergeet te vragen tijdens het gesprek.

Samenwerking met school en opvang

De GGD Jeugdgezondheidszorg werkt samen met school. Onze jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen nemen deel aan het Zorg Advies Team op school. Voor de ontwikkeling of gezondheid van kinderen is het goed om met andere organisaties te praten. Als het gesprek over jouw kind gaat, bespreken we dit altijd eerst met jou.  

Contactpersonen GGD Jeugdgezondheidszorg

Glenda Pols   g.pols@ggdhvb.nl
jeugdverpleegkundige

Monique de Haan  jeugdarts

Meer informatie en contact

Heb je vragen? Wil je tips of adviezen over de opvoeding van jouw kind? Heb je zorgen over de ontwikkeling van jouw kind? Maak dan een afspraak met de GGD Jeugdgezondheidszorg via telefoonnummer 0900 463 64 43 (keuze 2). We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur. Kijk ook eens op onze website.

Bereikbaarheid locatie Groote Wielen: Groote Wielen laan 99

E: contact@ggdhvb.nl

T: 0900 463 64 43

Facebook @cbgrootewielen