Stel cookie voorkeur in

Nieuwsflits 18 december 2020

18-12-2020

Beste ouders,
 

 

 
Nieuws vanuit onderwijs
 

‚ÄčTelefonisch contact met de leerkracht vrijdag 8 januari

In de periode van thuisonderwijs willen we jullie graag weer de mogelijkheid bieden om je in te schrijven voor een telefonisch gesprek met de leerkracht. Deze gesprekken vinden plaats op vrijdagmiddag 8 januari. De gesprekken zijn facultatief. Inschrijven kan vanaf maandag 4 januari via de knop 'oudergesprekken' op de KCDGW-app. Jullie ontvangen maandagochtend 4 januari de inlogcode om je in te kunnen schrijven.

 

Open dagen Voortgezet Onderwijs

Afgelopen 2 weken hebben de ouders uit de groepen 7 en 8 een digitale informatieavond over het Voortgezet Onderwijs gevolgd. De PowerPoint is te vinden op de KCDGW-app en op de website bij de groepen 7 en 8. In deze Nieuwsflits zouden naar aanleiding van de informatieavond de open dagen van de VO-scholen uit de regio worden gedeeld. Vanuit het directeurenoverleg Voortgezet Onderwijs is besloten dat de open dagen fysiek niet doorgaan. Wij ontvingen daarover de volgende berichtgeving:

Vanwege corona voorschriften zijn deze dit jaar op alle VOscholen in ’s-Hertogenbosch online. U kunt dus vanuit thuis samen met uw kind de scholen “bezoeken”, een virtuele rondwandeling maken, chatten met leerlingen en medewerkers, een filmpje kijken of voorlichtingsronde volgen. Kijk na 14 december op de website van de scholen voor de precieze data en tijden. U vindt daar ook informatie over snuffelstages die voor leerlingen (al dan niet online) door scholen georganiseerd worden tussen de open dagen en het moment van aanmelding. Natuurlijk zouden wij onze groep 8 leerlingen en hun ouders/verzorgers het liefst persoonlijk ontmoeten en laten kennismaken met ons onderwijs en de schoolgebouwen. Indien medio januari dat op grond van gewijzigde corona voorschriften wel verantwoord mogelijk zou zijn, dan zullen wij als gezamenlijke scholen daartoe alsnog gelegenheid bieden en dit via onze websites communiceren. Wij willen echter geen enkel risico nemen ten aanzien van de gezondheid van u, uw kind en onze medewerkers, dus ook dan zullen beperkingen van toepassing zijn.

We hoorden dat VO-scholen er alles aan hebben gedaan om ook online een goed beeld van de school te geven. Op de sites van de scholen vinden jullie het aanbod van de online open dag. Hieronder de VO-scholen uit de regio op een rijtje:

‚Äč
Nieuws vanuit opvang

 

Noodopvang

Ook de kinderopvang heeft het bericht gekregen dat zij moeten sluiten. Dit betekent dat wij op dit moment alleen geopend zijn voor noodopvang. Anders als in het voorjaar verzorgen wij momenteel alleen de kinderopvang uren, dit betekent de uren op het kinderdagverblijf en BSO zoals gebruikelijk, voor de uren van 8.30-14.00 verzorgt het onderwijs de noodopvang. Daarnaast bieden wij alleen opvang aan de kinderen met een opvangcontract bij OKB en binnen de contracturen die zijn afgesloten.

Op www.kcdgw.nl kunt u bij de pagina opvang en dan noodopvang zien wanneer er recht is op noodopvang, daar staat ook het formulier wat ingevuld kan worden om noodopvang aan te vragen. Dit graag zoveel mogelijk voor de gehele periode doen.

In de kerstvakantie bieden wij uiteraard op de BSO zoals gewoonlijk opvang aan van 7.30-18.30, uitzonderingen hierop zijn 24 en 31 december, op deze dagen zijn wij om 17.00 gesloten.

 

Activiteiten atelier


 
Nieuws van buiten

 

Elke dag iets leuks voor in de kerstvakantie

De kerstvakantie is anders dan voorgaande jaren. Je kunt minder bij elkaar op bezoek en drukke plekken moet je zoveel mogelijk vermijden. Toch zijn er leuke activiteiten die je samen met je gezin kunt doen. Het weer is vaak wat onvoorspelbaar, daarom zijn er zowel binnen- als buitenactiviteiten. Via deze link vind je veel leuke ideeën vanuit Jeugd en Gezin. 

 

Folder kindercoach

Via deze link vind je meer informatie over kindercoach Ingrid Mulders.