Stel cookie voorkeur in

Nieuwsflits 12 februari 2021

12-02-2021

Beste ouders,

Het is bijna vakantie. Helaas zonder Carnaval maar wel even tijd om alles de boel de boel te laten. De afgelopen periode van thuisonderwijs heeft veel van jullie gevraagd. Het is daarom nu ook even tijd om te relaxen. 
Na de vakantie, op maandag 22 februari a.s. zal mijn eerste werkdag zijn op De Groote Wielen. Dan zal er zeker nog tijd zijn om persoonlijk kennis te maken, maar graag stel ik mij nu al aan jullie voor. Ik ben Koen van Beurden, alweer 46 jaar en woon mijn gehele leven al in Boxtel. Ik ben daar, zoals ze dat zo mooi noemen, happy single en geniet van alles wat het leven zo mooi maakt.  

Eén van mijn grootste passies is de wereld rondreizen. Ik stap graag het vliegtuig in om nieuwe culturen, landen en mensen te leren kennen. Hopelijk is Corona snel weer verleden tijd en mag ik de wereld weer gaan ontdekken. Daarnaast ben ik een echte Bourgondiër. Genieten van het leven met een hapje en een heerlijk glas wijn. Ook wandel, zwem en fiets ik graag.  

Ondertussen ben ik al ruim 23 jaar actief in het basisonderwijs. In alle groepen heb ik als leerkracht de kinderen mogen begeleiden in hun ontwikkeling. Kinderen ontwikkelen zich in elke leeftijdsfase weer anders, dit vraagt een andere begeleiding en die afwisseling gaf mij steeds weer nieuwe uitdagingen. In het onderwijs vind ik het heel belangrijk dat kinderen en collega’s zich thuis en veilig voelen op school. Dat is namelijk de beste basis om verder te ontwikkelen.  Daarnaast ben ik nog actief geweest als adjunct-directeur en lid van het managementteam. De laatste jaren ben ik directeur van basisschool Armhoefse Akker in Tilburg geweest.  

Vanaf 22 februari ben ik fulltime aanwezig op De Groote Wielen. Samen met Paula zal ik zorgen voor een goede overdracht en is er genoeg ruimte om met iedereen in het kindcentrum kennis te maken.  Samen met iedereen van het kindcentrum, de kinderen, de medezeggenschapsraad en zeker ook de ouders wil ik de komende periode het onderwijs op De Groote Wielen verder ontwikkelen.

Graag wil ik Paula heel hartelijk bedanken voor haar inzet en betrokkenheid tijdens de interim-periode. Deze was met de lockdown en het sluiten van de school niet heel gemakkelijk, maar ze heeft er iets heel goeds van gemaakt!    

Tot slot wens ik jullie een hele fijne vakantie en tot de 22ste!

Vriendelijke groeten, Koen van Beurden

 

Van Paula

Mijn interim-periode is al weer voorbij. Het was een korte, bijzondere en intensieve periode. Na 2,5 week startte de lockdown periode en was het even zoeken naar de wijze van online leiding geven aan een school die ik nog zo kort daarvoor had leren kennen. Via het beeldscherm en af en toe een dag op school heb ik het team leren kennen als bijzonder hard werkend met een warm hart voor de kinderen. Een kindcentrum om trots op te zijn!

Na de voorjaarsvakantie zal ik nog werkzaamheden op me nemen in het specialistenteam en om ervoor te zorgen dat Koen de ruimte heeft goed te kunnen landen in de school. Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor het vertrouwen en de fijne samenwerking. 

Hartelijke groet, Paula van Dijk


Nieuws vanuit onderwijs

 

Geslaagde carnaval

Ondanks dat het carnavalsfeestje dit jaar echt anders was dan anders, was het vandaag een geslaagde carnavalsdag! De kinderen hebben genoten van het carnavalsontbijt en allerlei leuke activiteiten in de groep gedaan. Bedankt leerkrachten en OR-ouders uit de kerst- en carnavalswerkgroep voor het snelle omschakelen en het organiseren van deze leuke dag binnen de mogelijkheden!

 

Verplaatsing studiedag 24-2 naar 31-3

Afgelopen week hebben jullie een push ontvangen met het bericht dat de studiedag van 24-2 wordt verplaatst naar 31-3. Nu kinderen een heel aantal weken niet op school zijn geweest, vinden we het belangrijk om de eerste weken na de voorjaarsvakantie weer zoveel mogelijk fysiek onderwijs te bieden. We realiseren ons dat deze verplaatsing jullie mogelijk een logistieke uitdaging oplevert. Hopelijk weten jullie ook deze uitdaging weer het hoofd te bieden.

 

Thema 4: kunst

Na de voorjaarsvakantie starten we met thema 4: 'Kunst'. We starten met een oriënterende fase waarin we gaan bekijken en ontdekken wat kunst allemaal is. Daarna gaan we ons verdiepen in verschillende kunstenaars en vormen van kunst. Natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag! In iedere groep worden verschillende workshops aangeboden waarin kinderen kennismaken met nieuwe technieken en materialen. Hetty, onze creatieve expert vanuit de opvang, gaat ons hierbij ondersteunen. We zijn benieuwd wat voor creativiteit er allemaal los gaat komen de komende weken!

 

Alvast voor na de vakantie: hoofdluis

Hoofdluis is op veel scholen een regelmatig terugkerend probleem. Niet gek, want luizen lopen via het haar over van hoofd naar hoofd. En op school hebben kinderen intensief contact met elkaar. Vaak controleren en zo snel mogelijk behandelen vormen samen de beste remedie. Er vindt op school geen luizencontrole meer plaats bij gebrek aan het aantal vrijwilligers.Het is dus belangrijk dat iedereen thuis zijn of haar eigen kind(eren) regelmatig controleert, in elk geval aan het einde van elke schoolvakantie.

Er is geen wetenschappelijk bewijs gevonden voor de effectiviteit van de aanvullende maatregelen in de omgeving. Dus maatregelen zoals het wassen van beddengoed, knuffels, jassen, het gebruik van luizencapes en het stofzuigen van de auto zijn niet meer nodig. Dat scheelt heel veel tijd, geld en stress bij ouders van kinderen met hoofdluis!

Het advies is om het haar van iemand met hoofdluis gedurende twee weken dagelijks te kammen met een fijntandige kam. Eventueel combineert u het kammen met een antihoofdluismiddel.

Verder is het belangrijk dat ouders huisgenoten controleren en op school, bij clubjes en vriendjes ook melden dat een kind hoofdluis heeft.

Wat te doen als er inderdaad hoofdluis is gevonden? Bekijk dit filmpje.


Nieuws vanuit de opvang

Afgelopen week mocht de kinderopvang weer open voor alle kinderen. Helaas blijven we bij de BSO nog even gesloten en mogen alleen ouders met een cruciaal beroep of SMI indicatie noodopvang bij ons aanvragen. Als je extra dagen (ook in de vakantie) noodopvang afneemt worden deze uren gefactureerd, deze uren kun je ook opgeven bij de belastingdienst, dan vergoedt de belastingdienst op basis van inkomen het tarief tot aan het KOT tarief. Voor meer vragen over extra opvang, eventuele kosten en aanvragen bij de belastingdienst kun je contact opnemen met onze klantendesk via: info@onskindbureau.nl

 

Indeling Bovenbouw- Vuurtorens

Om beter bij de kinderen, hun ontwikkeling en behoeften aan te kunnen sluiten hebben we er als team voor gekozen om een wijziging door te voeren in de indeling van de Vuurtorens. Momenteel zijn de Vuurtorens ingedeeld van 7 tot 12 jaar. De afgelopen periode, na instroom van meer jongere kinderen, hebben wij ondervonden dat de behoeften, interesses, ondersteuning en belevingswereld van een 7-8 jarige heel veel verschilt van een 9-11 jarige en dat wij daar nu niet goed genoeg in konden schakelen door de leeftijdssamenstelling van de groep. Om bij beide leeftijdsgroepen beter te kunnen ondersteunen en begeleiden tijdens BSOtijd hebben wij kritisch gekeken naar hoe de groepen beter ingedeeld konden worden. Na overleg hebben wij ervoor gekozen om bij de Oranje Vuurtorens de jongere kinderen in te delen, van 7 tot 9 jaar. Mochten er kinderen zijn die zich veiliger en prettiger voelen bij deze groep dan blijft de mogelijkheid om langer bij de Oranje Vuurtorens te blijven, we blijven daarin maatwerk bieden. De Oranje Vuurtorens is de grotere groep, daar zitten maximaal 24 kinderen met 2 pmers. Bij de Rode Vuurtorens worden de kinderen geplaatst vanaf 9 jaar, dit is nu een kleinere groep, nu plaatsen we tot 12 kinderen op deze groep, maar groei blijft mogelijk. Op deze manier kunnen we de kinderen van de Rode Vuurtorens beter ondersteunen/ begeleiden naar hun leeftijd en kunnen we ook meer verantwoordelijkheden en vrijheden ingaan bouwen die bij de leeftijd passen. Op woensdag en vrijdag zijn de groepen wel nog samen omdat de kind aantallen het dan niet toelaten om de groepen te splitsen.

Mochten jullie vragen hebben na het lezen van dit stuk, dan kun je contact opnemen met Jessica van Herwaarden of met Janneke/ Mariëlle voor meer uitleg.

 

Start Doenkids

Vanaf 1 maart starten wij met onze nieuwe activiteitenprogramma met Doenkids. In de volgende nieuwsflits ontvang je het programma zodat je samen met de kinderen kunt kijken naar welke activiteiten er zijn, wat leuk is om te doen en mogelijk al om te bespreken wat je kind wil doen. Voor de onderbouw en middenbouw komt een gezamenlijk weekkeuzeprogramma en voor de bovenbouw ene tweewekelijks keuzeprogramma.

 

Activiteit BSO noodopvang


Nieuws van buiten

 

Lekker Anders Dag

 

 

Een nieuwe beheerder KC DGW

Dag ouders,

Graag wil ik mezelf via deze weg aan jullie voorstellen als opvolger van Arie Hanff in de functie van beheerder. Ik heb al een aantal collega's van het Kindcentrum mogen ontmoeten en voor de volledigheid nu ook maar even via de nieuwsflits.

Mijn naam is Arno van Meer en ben officieel per 1 februari 2021 in dienst getreden.
Normaliter ben ik hier vijf dagen op de locatie aanwezig met vooralsnog dezelfde werktijden zoals jullie van Arie gewend waren. Hiervoor heb ik gewerkt bij het waterschap als heffingsambtenaar op de afdeling Belastingen. Ik woon samen in Drunen en heb zelf geen kinderen. Mijn vriendin heeft 2 dochters waarvan er eentje nog thuis woont.

In de vrije tijd gaan we er graag op uit met onze hond naar het bos en wekelijks mountainbiken met de fietsclub. Daarnaast bezoek ik graag festivals & concerten, borrelen& eten in de Bossche binnenstad.  
Dit laatste staat natuurlijk op een wat lager pitje het afgelopen jaar maar hopelijk kan dat snel weer worden opgepakt.

Mochten jullie mij willen bereiken kan dat via  de mail: Windkracht5@beheerbbs.nl.

Groet,

Arno

 

Eendjes voeren.

Veel ouders gaan met hun kinderen eendjes voeren. Dat is natuurlijk goed bedoeld, en het lijkt onschuldig, maar dat is het niet. Het is slecht voor de dieren en voor het waterkwaliteit. Daar willen we kinderen en ouders graag over informeren, in samenwerking met Waterschaap Aa en Maas en de gemeente s-Hertogenbosch.

Klik:  Eendjes niet voeren  voor meer informatie.