Lekker Anders Dag

Lekker Anders Dag is een initiatief van de samenwerkende basisscholen en de Gemeente. Daarbij hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de enthousiaste input van veel ouders, zoals via online vragenlijsten en persoonlijke gesprekken.

Het achterliggende idee is eenvoudig: met je kind naar school, het is een bijzondere tocht. Hoe zorgen we er dan samen voor dat die ook zo bijzonder blijft? Want eerlijk is eerlijk: het is thuis en rond school vaak ook een heel gedoe, met drukte, met auto’s, met haast.

In gesprek met ouders, schoolleidingen, leerkrachten, gemeente kwamen we er samen al snel achter dat we de sleutel voor een groot deel zelf in handen hebben.

Namelijk door elkaar en onszelf uit te dagen het af en toe eens ánders te doen… Door gewoon op sommige dagen, wanneer het jou het beste uitkomt, er je eigen draai aan te geven. En die tocht naar school op zo’n dag net iets anders in te richten. Dat is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook goed nieuws voor iedereen op en rond school.

Want met die bewuste keuze voor jullie Lekker Anders Dag, gun je jezelf en elkaar meer tijd, meer aandacht. En daarmee ook, letterlijk en figuurlijk, meer ruimte en minder drukte. Wie wil dat nou niet?

Wilt u nu al meer weten over dit initiatief, bezoek dan de website www.lekkerandersdag.nl.  en meldt u aan. Na de aanmelding kunt u een Lekker Anders Doos ophalen bij de administratie.